لوگو دندان پزشکی درسا
علت درد دندان بعد از روکش دندان

علت درد دندان بعد از روکش دندان

فهرست مطالب

روکش‌های دندانی، روشی بسیار موفق برای پنهان کردن مشکلات دندانی است. به طور معمول افرادی که مشکلات خفیفی در نظم دندان‌ها یا ظاهر و زیبایی دندان‌هایشان دارند از این روکش‌ها استفاده می‌کنند. انواع روکش‌های دندانی در لابراتوارها ساخته می‌شوند و ضخامت بسیار نازکی دارند. این روکش‌ها حتی برای بالا رفتن استحکام دندان‌های عصب کشی شده نیز تاثیر زیادی دارند. با این حال گاهی اوقات دندان‌های روکش شده دچار دردهای شدید و طاقت فرسایی می‌شوند. در ادامه تمامی جزئیاتی که لازم است درباره علت درد دندان بعد از روکش دندان بدانید را برای شما توضیح می‌دهیم.

درد دندان بعد از روکش به چه علت ایجاد می‌شود؟

افراد زیادی به دلایل مختلف از روکش‌های دندانی استفاده می‌کنند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دندان روکش شده‌تان دچار درد شود. در چنین مواقعی افراد ابتدا به دنبال علت ایجاد کننده این درد می‌افتند تا با نگهداری صحیح دندان روکش شده آشنا شوند. در ادامه مسائلی که می‌توانند درد را به دندان روکش شده ایجاد کنند را برای شما توضیح می‌دهیم.

درد بلافاصله بعد از روکش دندان و در دوران نقاهت

درمان‌های دندان پزشکی همگی برای از بین بردن درد دندان‌ها هستند و بخش‌های آسیب دیده دندان را ترمیم می‌کنند. با این حال هنگام انجام شدن این درمان‌ها در اکثر مواقع بافت‌های سالم نیز کمی آسیب می‌بینند. به همین دلیل بعد از درمان‌های دندانی معمولا درد کمی احساس می‌شود اما این درد خیلی زود از بین می‌رود. این مسئله درباره روکش دندان نیز صادق است و به دلایلی همچون فشار زیاد دست دندان پزشک هنگام نصب روکش،ایجاد تغییراتی در نحوه جویدن غذا و… در دندان روکش شده درد حس می‌شود.

روکش‌های نامناسب

روکش‌های دندانی باید از لحاظ اندازه کاملا متناسب با دندان‌ طبیعی فرد باشند. اگر روکش بلند تر یا کوتاه تر از دندان‌های شخص باشد، فشار زیادی به دندان‌های مجاور وارد شده و این دردها ایجاد می‌شوند. اگر میزان این فشار خیلی زیاد باشد می‌تواند حتی شکستن دندان‌ها را نیز به ارمغان بیاورد.

روکش‌های نامناسب علت درد دندان روکش شده

تحریک یا التهاب اعصاب

دندان روکش شده افراد غالبا هنگامی درد می‌گیرد که ریشه آنها آسیبی دیده باشد. گاهی در حین جایگذاری روکش و گاهی پس از نصب روکش فشار زیادی به ریشه دندان وارد شده و آن را دچار آسیب می‌کند. برای درمان این آسیب باید درمان ریشه دندان انجام شود.

بی نظمی تاج دندان‌ها (کج بودن دندان‌ها)

کج بودن دندان‌ها، فشار زیادی به مینای دندان‌ها وارد می‌کنند. این فشار باعث ایجاد حساسیت در دندان‌ها می‌شود.

التهاب یا عفونت لثه

افراد زیادی پس از نصب روکش‌های دندانی دچار التهاب یا عفونت در لثه‌های خود می‌شوند. با رعایت بهداشت می‌توان از این التهاب و عفونت جلوگیری کرد.

التهاب یا عفونت لثه علت درد دندان روکش شده

روش‌های درمانی برای درد دندان پس از روکش دندان

در قسمت قبل مشکلاتی که علت درد دندان بعد از گذاشتن روکش بودند را معرفی کردیم و در ادامه راه حل آنها را بیان می‌کنیم.

تنظیم تاج یا روکش دندان

گاهی ممکن است روکش به درستی روی دندان مورد نظر ننشسته باشد و از جای خود تکان بخورد. اگر این اتفاق بیفتد روکش دندان کج می‌شود. برای درمان چنین مشکلی می‌توانید بار دیگر به دندان پزشک خود مراجعه کنید تا روکش دندان شما را در جای درست بگذارد.

دارو برای تسکین درد

اگر مشکلی که باعث احساس درد شده خود به خود بهبود می‌یابد و دندان پزشک نمی‌تواند روند بهبودی را تسریع کند مسکن تجویز می‌کند. وقتی مشکلی برای درمان نباشد با تجویز مسکن درد شما را ساکت می‌کنند تا بدن خودش را ترمیم کند.

درمان ریشه

گفتیم که علت احساس درد در بعضی مواقع آسیب دیدن ریشه دندان‌ها است. در چنین زمان‌هایی با درمان کردن ریشه سعی می‌کنند درد بیمار را کم کنند. گاهی آنقدر آسیب دندان زیاد است که درمان ریشه حل نمی‌شود و دندان را می‌کشند تا از پروتز متحرک دندان استفاده کنند.

درمان لثه

همیشه دندان درد به دلیل وجود مشکل در دندان‌ها نیست. به طور کلی دندان‌ها روی لثه قرار دارند و ارتباط تنگاتنگی بین آنها برقرار است. به همین دلیل بروز مشکلاتی در لثه‌ها نیز می‌تواند دندان درد را به شما تحمیل کند.

درمان خانگی و موقت درد دندان روکش شده

بعد از روکش کردن دندان‌ها ممکن است در دندان خود احساس درد داشته باشید. برای کاهش این دردها علاوه بر مراجعه به دندان پزشک درمان‌های خانگی نیز وجود دارند. البته این راه‌ها به صورت موقتی دردهای شما را آرام می‌کنند تا بتوانید در زمان مناسبی به پزشک مراجعه کنید. در ادامه چند مورد راه درمانی خانگی را به شما معرفی می‌کنیم.

آب نمک گرم

با قرقره کردن محلول آب گرم و نمک در نزدیکی دندان روکش شده می‌توانید درد آن را تسکین دهید.

کمپرس یخ

با قرار دادن کمپرس یخ بر روی لثه نزدیک دندان می‌توانید درد آن را کاهش دهید.

کمپرس یخ درمان خانگی درد دندان روکش شده

استفاده از دهانشویه ضد عفونی

دهانشویه‌های حاوی کلرهگزیدین دارای خاصیت ضد عفونی هستند که در کاهش درد نیز موثرند.

استفاده از داروهای ضد درد

داروهای ضد دردی مثل ایبوپروفن می‌توانند خیلی سریع درد دندان را آرام کنند.

استفاده از داروهای ضد درد

روغن میخک

می‌توانید از طریق یک پنبه یا قطره چکان 2 یا 3 قطره از روغن میخک را روی لثه یا دندان خود بچکانید. همچنین می‌توانید آن را به صورت خوراکی مصرف کنید.

درمان تیر کشیدن دندان روکش شده

مسائل زیادی می‌توانند باعث شوند دندان‌های روکش شده تیر بکشند. مهم ترین موارد عبارتند از:

  • باندینگ ناکافی: روکش‌های دندانی باید کاملا به دندان بچسبند تا از کنده شدن آنها جلوگیری شود. اگر عواملی از چسبیدن اصولی روکش به دندان جلوگیری کنند، بین دندان و روکش فاصله می‌افتد. سپس با مصرف غذا دندان ممکن است دچار پوسیدگی شود
  • تحریک شدن عصب: در هنگام روکش کردن دندان ممکن است ریشه و اعصاب دندان‌ها آسیب ببینند
  • هماهنگ نبودن بایت‌ها: اگر روکش کاملا منطبق با دندان نباشد، روکش می‌تواند فشار زیادی بر دندان‌های کناری آن وارد کند
  • آسیب دیده بودن دندان‌ها: اگر دندان شما پوسیدگی داشته باشد و این مشکل به طور کامل درمان نشده باشد، روکش کردن آن دندان تنها حساسیت آن را بیشتر می‌کند

پیشگیری از درد دندان بعد از روکش دندان

پس از روکش کردن دندان احساس میزان کمی از درد طبیعی است اما برای جلوگیری از درد دندان روکش شده می‌توانید کارهایی انجام دهید که عبارتند از:

شستشوی منظم دهان

شستن منظم دهان به خالی شدن دهان از مواد غذایی کمک می‌کند و اثر PH اسیدی آن را نیز خنثی می‌کند.

استفاده از نخ دندان

نخ دندان با پاک کردن مواد غذایی ریز از لابه‌لای دندان‌ها، جلوی پوسیدگی آنها را گرفته و از درد کشیدن آنها جلوگیری می‌کند.

مراجعه منظم به دندان پزشک

اگر در فاصله‌های زمانی نزدیک به دندان پزشک مراجعه کنید او می‌تواند با معاینه دندان‌های شما متوجه آسیب دیدن آنها شود. در چنین حالتی قبل از وخیم شدن اوضاع می‌توانید دندان را درمان کنید. دندان پزشکی درسا می‌تواند یکی از مراکز مقصد شما باشد.

جلوگیری از عوامل تحریک کننده

مصرف مواد غذایی خیلی سفت مثل یخ می‌تواند به روکش دندان‌ها آسیب برساند و آنها را برای احساس درد تحریک کند.

درد دندان روکش شده بعد از چند سال

  • در قسمتی که روکش به دندان می‌چسبد ممکن است بعد از چند سال مواد غذایی و باکتری‌ها نفوذ کرده و دندان را دچار پوسیدگی کرده باشند. اگر پوسیدگی عمیق باشد، درد ایجاد می‌شود
  • در صورت استفاده از چسب بی کیفیت برای چسباندن روکش، ممکن است بعد از چند سال این چسب شل شده و روکش از دندان جدا می‌شود. با جدا شدن روکش دندان پوسیده می‌شود
  • عصب کشی غیر اصولی می‌تواند دندان را حساس تر کرده و درد ایجاد شود

گاهی اوقات مشکلات ایجاد شده در ریشه دندان پس از انجام روکش باعث ایجاد درد می‌شود. در این حالت باید ابتدا به درمان ریشه بپردازید تا درد ایجاد شده از بین برود. اگر به درمان ریشه در مشهد نیاز دارید می‌توانید به کلینیک‌های دندان پزشکی مجهز این شهر مراجعه کنید.

علت درد روکش دندان عصب کشی شده

دندان پزشکان معمولا به کسانی که دندان آنها آسیب خیلی زیادی دیده و عصب کشی شده است توصیه می‌کنند حتما روکش دندانی نیز انجام دهند. با این حال بیماران زیادی بعد از روکش کردن دندان باز هم احساس درد در دندان خود دارند. علت این مسئله می‌تواند عصب کشی غیر اصولی باشد. یا ممکن است مشکلی در دندان ایجاد شده که اثر عصب کشی را خنثی کرده است مثل عفونت.

علت تحلیل لثه و درد دندان پس از روکش

گاهی ممکن است هنگام روکش کردن دندان، پزشک به لثه بیمار آسیب بزند. در نتیجه این اتفاق لثه بیمار دچار تحلیل می‌شود. به طور کلی علائمی که نشان دهنده تحلیل لثه به خاطر روکش دندان هستند عبارتند از:

خونریزی

نرم شدن و آسیب پذیری لثه، در اکثر مواقع موجب خون ریزی لثه‌ها می‌شوند.

التهاب و تورم

اگر در اطراف دندان روکش شده عفونت یا آسیب این چنینی وجود داشته باشد، لثه دچار التهاب و تورم می‌شود.

حساسیت

اگر هنگام روکش کردن دندان از مواد شیمیایی قوی استفاده کنید و در نهایت شکل لثه‌ها تغییر کنند، لثه‌ها دچار حساسیت می‌شوند.

قرمزی و تغییر رنگ

قرمز شدن یا تغییر رنگ دادن لثه در نزدیکی دندان روکش شده می‌توانند نشانه وجود التهاب یا عفونتی در اطراف آن دندان باشند.

سخن آخر

دندان روکش شده از دندان سالم نیز حساس‌تر است و نکات زیادی برای نگهداری از آن باید رعایت کنید. حفظ بهداشت آن نیز کار سخت‌تر و مهم‌تری است. درد دندان پس از روکش دندان می‌تواند ناشی از عوامل متعددی مانند حساسیت دندان، التهاب لثه، عفونت و مشکلات ناشی از تطبیق نادرست روکش باشد. تشخیص دقیق علت درد نیازمند بررسی توسط دندانپزشک است تا بتواند درمان مناسب را ارائه دهد. به منظور جلوگیری از مشکلات بیشتر، مراجعه منظم به دندانپزشک و مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان اهمیت ویژه‌ای دارد. با پیگیری مناسب و رعایت توصیه‌های دندانپزشک، می‌توان از بروز مشکلات جدی‌تر و افزایش راحتی پس از روکش دندان مطمئن شد.

سوالات متداول

نخ دندان کشیدن می‌تواند جلوی احساس درد در دندان روکش شده را بگیرد؟

بله نخ دندان عامل مهمی در این مسئله است.

از کجا بفهمیم دندان روکش شده عفونت کرده؟

اگر هنگام جویدن با دندان روکش شده درد شدیدی احساس کردید، اگر هنگام مصرف مواد غذایی گرم یا سرد دندان شما درد گرفت یا اگر لثه‌هایتان متورم شد و تب کردید ممکن است دچار عفونت در دندان‌تان شده باشید.

دندان قروچه باعث درد دندان روکش شده می‌شود؟

بله. دندان قروچه با اعمال فشار زیاد به دندان‌ها یکی از عوامل آسیب دیدن و درد کشیدن انواع دندان‌ها از جمله دندان‌های روکش شده می‌شود.

تصویر دکتر مهدی فرخی
دکتر مهدی فرخی

موسس دندان پزشکی دُرســا

دریافت مشاوره رایگان
دریافت وقت مشاوره تخصصی

همین حالا فرم زیر را تکمیل کرده و برای دریافت یک مشاوره ی تخصصی وقت بگیرید.

درصد پیشرفت

مقالات مرتبط

One Response

  1. واااای، من خودم همیشه از دندون درد وحشت داشتم، این روکش‌ها که خیلی می‌گن کمک می‌کنه تا دندون‌های آسیب‌دیده رو درست کنن، اما واقعا بعضی وقت‌ها درد بدتری میشه! 😬 برای کسی که تازه روکش کرده، این توضیحات خیلی به دردم خورد. معلوم شد که اگه روکش به درستی نصب نشه یا آسیب به ریشه وارد بشه، این درد‌ها پیش میاد. خوشبختانه راه‌حل‌های مختلفی هم هست مثل داروهای مسکن، درمان ریشه و حتی راه‌های خانگی مثل آب نمک! 😅 حواستون باشه که با مسواک و نخ دندان مرتب، از درد جلوگیری کنید و حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد

بزودی کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت