ایمپلنت فوری یکی از پیشرفتهترین روشهای جایگزینی دندانهای از دسترفته است که به بیماران این امکان را میدهد تا در کوتاهترین زمان ممکن، یک دندان جدید و ثابت جایگزین دندان از دسترفته خود کنند. این روش، با استفاده از تکنولوژیهای نوین و بدون نیاز به مراحل طولانی و پیچیده، انجام شده، از محبوبیت بالایی برخوردار است و باعث افزایش راحتی و رضایت بیماران میشود. اگر به دنبال روشی هستید که در کوتاهترین زمان ممکن دندان از دست رفته خود را جایگزین کنید، میتوانید از این نوع درمان استفاده کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی جزئیاتی درباره این روش و نحوه استفاده از آن بپردازیم.
ایمپلنت فوری چیست؟
کاشت ایمپلنت، یکی از بهترین روشها برای پر کردن جای خالی دندانهای از دست رفته است. با این وجود، ایمپلنت روشی بسیار زمان بر بوده و تا اتمام فرآیند آن بیمار احساس کلافگی میکند. به همین دلیل هم بیماران و هم دندانپزشکان به خاطر طولانی بودن فرآیند ایمپلنت، به دنبال پیدا کردن و استفاده از روشهای فوری برای کاشت ایمپلنت هستند.
ایمپلنت فوری، همان ایمپلنت معمولی بوده با این تفاوت که فرآیند نصب آن بسیار کوتاهتر است. به این صورت که در ایمپلنت فوری، پس از کشیده شدن دندان پوسیده فورا پایه ایمپلنت در فک بیمار جای گذاری میشود. این مسئله هم روند ترمیم استخوان فک را تسریع کرده و هم احتمال درست جاگیر نشدن ایمپلنت را کمتر میکند.
مزایای کاشت ایمپلنت فوری
کاشت ایمپلنت به صورت فوری مزایای زیادی برای دندانپزشک و خود بیمار به همراه دارد. اولین و مهمترین مزیت، پروسه درمانی کوتاهتر آن در مقایسه با ایمپلنت معمولی است. در چنین جراحی نیازی به صبر کردن نیست و بلافاصله بعد از کشیدن دندان پوسیده، ایمپلنت در فک بیمار جای میگیرد و طول درمان را بسیار کوتاه میکند. مزیت دیگر ایمپلنت فوری، عدم نیاز به استفاده از پروتزهای دندانی موقت است. به طور کلی تمام مزایای ایمپلنت فوری به فرآیند کوتاهتر آن برمیگردد.
معایب کاشت ایمپلنت فوری
در کنار مزایای زیاد این روش، معایب ایمپلنت فوری هم مواردی است که باید حتما به آنها توجه داشته باشید. اولین و مهمترین آنها، مناسب نبودن ایمپلنت فوری برای تمام بیماران نیازمند ایمپلنت است. این مورد را در ادامه مقاله به طور مفصل توضیح میدهیم. دومین مسئلهای که وجود دارد، احتیاج به هماهنگ شدن یک تیم پزشکی برای انجام ایمپلنت است. در واقع چندین مسئله باید برای کاشت ایمپلنت در نظر گرفته شوند که نیاز به متخصص دارند و هماهنگ کردن آنها کمی کار را مشکل میکند.
شرایط کاشت ایمپلنت دندان فوری
کاشت موفق ایمپلنت فوری در دهان بیماران شرایطی دارد که با رعایت شدن آنها احتمال شکست خوردن فرآیند ایمپلنت بسیار پائین میآید. اولین شرط، وجود بافت استخوانی کافی برای کاشت پایه ایمپلنت در استخوان فک بیمار است. اگر استخوان فک شما دچار تحلیل شده باشد، دندانپزشک ابتدا به مقدار لازم بافت استخوانی برای شما پیوند میزند. دندان قروچه نکردن، رعایت کامل بهداشت دهان و دندان، مبتلا نبودن به هر نوع بیماری لثهای، مبتلا نبودن به بیماریهای زمینهای، عدم سوء مصرف مواد مخدر و الکل و… از جمله دیگر شرایط مهم برای موفقیت کاشت ایمپلنت فوری هستند.
اگر هر یک از این شرایط را دارید، بهتر است مدتی قبل و بعد از کاشت ایمپلنت آنها را رعایت کنید تا دچار مشکل نشوید. برای دریافت اطلاعات بیشتر حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید. اگر ساکن مشهد هستید میتوانید با مراجعه به دندان پزشکی درسا، درباره قیمت ایمپلنت دندان و مراقبتهای مخصوص آن سوالات خود را بپرسید.
روش اجرای ایمپلنت فوری
ایمپلنت دندان فوری همان طور که از اسم آن نیز مشخص است، فورا و بلافاصله بعد از کشیده شدن دندان پوسیده بیمار اجرا میشود. در این روش با توجه به شرایط بدنی بیمار، حتی میتوانید در یک روز هم پایه ایمپلنت و هم روکش موقت آن را اجرا کنید. در این روش درمانی، دندان پوسیده شده به طور کامل از لثه و استخوان فک بیمار خارج میشود. پس از آن در حفره باقی مانده از آن، پایه ایمپلنت و در صورت نیاز روکش موقت با هم، قرار میگیرند. روش اجرا و کاشت ایمپلنت فوری مانند ایمپلنت معمولی است و تفاوت آنها در زمان اجرا شدن آنها است. در ادامه مراحل اجرا شدن ایمپلنت فوری را به طور کامل برای شما شرح میدهیم.
مراحل ایمپلنت فوری دندان
ایمپلنت فوری مانند ایمپلنت معمولی در چندین مرحله اما با سرعت بیشتری انجام میگیرد. روند انجام این درمان در دندان پزشکی درسا مشهد به صورت زیر است. در ابتدا از فک و دندانهای بیمار عکس رادیولوژی تهیه میشود تا شرایط دندان مورد نظر مورد بررسی قرار گیرد. سپس اطلاعات به دست آمده از عکس رادیولوژی و معاینه دندانپزشک، کمک میکنند تا دندانپزشک نیازهای بیمار را تشخیص دهد. پس از شناسایی نیازها و شرایط بیمار، درمان آغاز میشود. در شروع فرآیند درمانی، داروی بی حسی به قسمت مورد نیاز در لثه تزریق میشود.
پس از اعمال بی حسی، لثه بیمار در قسمت مورد نظر به مقدار لازم برش میخورد. سپس دندانپزشک با استفاده از دریلهای مخصوص، در استخوان فک بیمار سوراخی متناسب با پایه ایمپلنت ایجاد میکند. پایه ایمپلنت، در واقع نوعی پیچ باریک و کوچک است که درون این سوراخ قرار میگیرد و پس از مدتی توسط بافت استخوانی فک احاطه میشود. پس از جایگذاری پیچ اولیه، اباتمنت که قطعهای واسطه است، روی پایه اولی سوار میشود. با جایگذاری اباتمنت، دندانپزشک لثه و ایمپلنت بیمار را قالب گیری میکند تا روکشی متناسب با آنها برای بیمار تهیه کند. این روکش با استفاده از دستگاههای مخصوصی روی اباتمنت قرار میگیرد. پس از نصب روکش، ممکن است نیاز باشد با استفاده از بخیه، لثه را به ایمپلنت نزدیک کنید تا جای گیری آن بهتر انجام گیرد.
ایمپلنت فوری دندان با لیزر
امروزه استفاده از لیزر در درمان بیماریها رواج زیادی یافته است. دندانپزشکی به دلیل حساسیت و نیاز به دقت بیشتر در درمانهای خود، پیشرفتهای زیادی در استفاده از لیزر داشته است. کمک گرفتن از لیزر برای کاشت ایمپلنت، دقت جراحی را بالاتر برده و عوارض بعد از آن را کاهش میدهد. حتی مراقبتهای بعد از ایمپلنت با لیزر نیز در مقایسه با شرایط بدون لیزر، کمتر است.
آیا ایمپلنت فوری برای همه مناسب است؟
در قسمت شرایط کاشت ایمپلنت فوری، شرایطی برای شما عنوان کردیم که رعایت آنها برای کاشت ایمپلنت ضروری بود. حال در این قسمت میگوئیم کسانی که آن شرایط گفته شده را داشته باشند کاندیداهای مناسبی برای کاشت ایمپلنت به صورت فوری هستند. البته علاوه بر آن شرایط، افرادی که برای درمان زیبایی دندان از شهرهای کوچک یا خارج از کشور به متخصص ایمپلنت مراجعه میکنند نیز میتوانند کاندید مناسبی باشند.
چه افرادی نمیتوانند از ایمپلنت دندان فوری استفاده کنند؟
افرادی که شرایط کاشت ایمپلنت فوری را ندارند، نمیتوانند این درمان را تجربه کنند. یکی از این شرایط، تکامل بافت استخوانی فک بیمار است. اگر بیماری لثه تحلیل رفته داشته باشد، استخوان فک کافی برای پذیرش ایمپلنت ندارد و نمیتواند ایمپلنت فوری انجام دهد.
تفاوت ایمپلنت معمولی و ایمپلنتهای فوری
در ایمپلنت معمولی، پس از جایگذاری پایه ایمپلنت چندین ماه صبر میکنیم تا استخوان فک به طور کامل پایه ایمپلنت را احاطه کند. پس از اطمینان از استحکام پایه ایمپلنت روکش نهایی روی آن پیاده میشود. این روکش کاملا شبیه دندانهای طبیعی فرد بوده و سعی میشود مصنوعی بودن آن مشخص نشود. در مقابل در ایمپلنت فوری، پس از کاشت پایه ایمپلنت روکش موقتی نیز روی آن قرار میگیرد. با این کار بلافاصله پس از کشیده شدن دندان پوسیده جای خالی آن هر چند موقت پوشیده شده و بیدندانی فرد عیان نمیشود.
این روکش موقت کمی کوتاهتر از دندانهای طبیعی بیمار ساخته میشود تا فشار زیادی به پایه ایمپلنت وارد نشده و جاگیر نشده، کنده نشود. اما با کامل شدن بافت استخوانی در اطراف پایه ایمپلنت، روکش اصلی جایگزین روکش موقتی خواهد شد.
ماندگاری ایمپلنت دندان به روش فوری
طول عمر و ماندگاری کاشت ایمپلنت فوری در بدن هر فردی به شرایط بدنی او بستگی دارد. به هر حال ممکن است لثه هر فردی مدتی پس از کاشت ایمپلنت دچار تحلیل شود. با رعایت هر چه بهتر بهداشت و مراجعههای منظم به دندانپزشکی، میتوانید ماندگاری ایمپلنت نوع فوری خود را بیشتر کنید. این مدت در بهترین حالت، حدود 15 تا 20 سال تخمین زده شده است.
هزینه ایمپلنت فوری
هزینه ایمپلنت فوری به طور کلی نسبت به ایمپلنت معمولی، کمی بیشتر است. با این حال دندانپزشکان شرایط بد اقتصادی مردم را درک کرده و اکثرا در مطبها و کلینیکهای خود شرایطی فراهم کردهاند تا برای پرداخت هزینه ایمپلنت خود نگرانیهای کمتری را تجربه کنید. برای دانستن هزینه ایمپلنت دندان در مشهد و سایر شهرهای بزرگ در ایران بهتر است قبل از شروع به کار، پرسوجو کنید.
طول درمان ایمپلنت فوری
ایمپلنت فوری برای اجرا شدن به بافت استخوانی کاملی نیاز دارد و فردی که لثهاش دچار تحلیل شده، نمیتواند کاندیدای مناسبی باشد. به همین دلیل 3 ماه صبر کردن برای نتیجه دادن پیوند استخوان، در ایمپلنت با روش فوری معنی ندارد. اگر بیمار در بهترین شرایط باشد و همان روز روکش موقت نیز برای او تعبیه شود، حدودا 3 تا 6 ماه بعد میتواند روکش دائمی را دریافت کند. در نتیجه طول درمان ایمپلنت بین 3 تا 6 ماه بسته به شرایط بدنی بیمار است.
عوارض ایمپلنت فوری
ایمپلنت بهترین روش برای جایگزین شدن دندان از دست رفته است اما انجام آن عوارضی هم به همراه دارد. البته این عوارض برای همه افراد ایجاد نمیشوند اما قبلا در افرادی که ایمپلنت کردهاند دیده شده و ممکن است برای شما نیز به وجود بیایند. مهمترین عوارض ثبت شده برای ایمپلنت فوری عبارتند از:
- جوش نخوردن کامل ایمپلنت با استخوان فک و لق شدن آن
- وارد شدن فشار زیاد به روکش موقت ایمپلنت و شکسته شدن آن
- مصرف نکردن غذاهای نرم و آسیب دیدن ایمپلنت
- رعایت نکردن کامل نکات بهداشتی و عفونت کردن ایمپلنت
- متورم شدن لثه یا ایجاد شدن بوی بد در دهان
به دلیل دقت زیاد دندانپزشک هنگام اجرای ایمپلنت، ایجاد شدن این دو مورد آخر بسیار کمیاب بوده و در بیماران کمی دیده میشوند. با این حال ممکن است برای بعضی بیماران مشاهده شوند.
مراقبتهای قبل و پس از ایمپلنت فوری
مراقبتهای پس از ایمپلنت به صورت فوری اهمیت بسیار زیادی دارند چرا که در جایگیری و سپس ماندگاری دندان ایمپلنت شده تاثیر مستقیم دارند. این مراقبتها به طور کلی شامل موارد زیر هستند:
- رعایت بهداشت دهان و دندان سختگیرانهتر از قبل
- استفاده زیاد از نخ دندان و دقت در اجرای درست مسواک زدن
- استفاده از دهانشویه
- قرقره کردن آب نمک در دهان
- استراحت کافی و خودداری از فعالیتهای سنگین، حداقل تا دو هفته
- دقت در مصرف درست داروها
- استفاده منظم از کمپرس یخ
- مصرف غذاهای نرم
- نوشیدن مایعات و آب زیاد
قبل از شروع کاشت ایمپلنت به صورت فوری نیز مراقبت خاصی نیاز نیست.
بهترین زمان برای انجام ایمپلنت فوری چه زمانی است؟
بهترین و مناسبترین زمان برای کاشت ایمپلنت دندان فوری، بلافاصله پس از کشیدن دندان پوسیده است. در این حالت بافت لثه و استخوان فک در بهترین و حجیمترین حالت خود قرار دارد و خیلی سریع میتواند پایه ایمپلنت را احاطه کند. برای کاشت ایمپلنت معمولی، بهترین زمان بین 2 تا 6 ماه بعد از کشیدن دندان است. زمان دقیق مناسب با توجه به شرایط بدنی و روش کاشت، توسط دندانپزشک متخصص تعیین میشود.
سخن آخر
ایمپلنت فوری با ارائه راهحلی سریع و موثر برای جایگزینی دندانهای از دسترفته، تحول بزرگی در دندانپزشکی ایجاد کرده است. این روش با کاهش زمان درمان و حفظ زیبایی و عملکرد دندانها، به عنوان یکی از بهترین گزینهها برای بیماران مطرح شده است. این نوع ایمپلنت با توجه به مزایای متعدد و نتایج قابلاعتماد، به عنوان راهکاری عالی برای بازگرداندن سلامت و زیبایی دهان و دندان، به طور گستردهای مورد استقبال قرار گرفته است.
One Response
من مریم هستم و ایمپلنت فوری رو خیلی دوست دارم چون واقعاً راحت و سریع انجام میشه. چند روز پیش با دکتر درسا مشهد مشورت کردم و خیلی از این روش خوشم اومد. از اونجایی که همیشه به دنبال روشهای سریع برای حل مشکلات دندونم هستم، این روش خیلی بهم کمک کرد. از جمله مزایاش اینه که زمان کمتری رو میگذرونی و نیازی به پروتز موقت نداری.