طول عمر ایمپلنت دندان

طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

فهرست مطالب

ایمپلنت، یک روش برای جایگزین کردن دندان از دست رفته است که نسبت به سایر روش‌ها طول عمر بیشتری دارد. مراقبت کردن از دندان ایمپلنت شده نسبت به دندان‌هایی که با سایر روش‌ها جایگزین شده‌اند، کمی پیچیده‌تر است. نکات زیادی در مراقبت از دندان ایمپلنت وجود دارند که مهم ترین آنها شامل رعایت بهداشت دهان و دندان، سیگار نکشیدن، رعایت غذایی و… است. با رعایت این نکات می‌توانید شاهد افزایش طول عمر انواع ایمپلنت از جمله عمر ایمپلنت ایرانی باشید.

برای دریافت مشاوره از دکتر مهدی فرخی استاد میتوانید با شماره 09030321355 تماس بگیرید.

چه عواملی باعث کاهش طول عمر ایمپلنت دندان می‌شوند؟

طول عمر ایمپلنت از طول عمر سایر روش‌های جایگزینی دندان بیشتر است به حدی که این روش را روشی دائمی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته می‌دانند. با این حال بعضی مسائل تاثیر منفی بر طول عمر ایمپلنت شما می‌گذارند و ماندگاری آن را کاهش می‌دهند.  کلینیک دندانپزشکی درسا، با به کار گیری دندانپزشکانی مجرب و ماهر بهترین خدمات ممکن را به بیماران خود ارائه می‌دهد. مهم ترین عواملی که موجب کاهش طول عمر ایمپلنت می‌شوند عبارتند از:

مراقبت نادرست از ایمپلنت

همان طور که در قسمت قبلی توضیح دادیم، رعایت بهداشت در سلامت دهان و دندان تاثیر بسیار زیادی دارد. این موضوع هنگام استفاده از ایمپلنت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. توصیه می‌کنیم برای رعایت هر چه بهتر بهداشت روزی 2 بار و هر دفعه حداقل 2 دقیقه دندان‌های خود را مسواک کنید. یک مرتبه هم در طول روز از نخ دندان استفاده کنید. پس از نخ دندان کشیدن می‌توانید از دهان شویه استفاده کنید تا مطمئن شوید هیچ ماده غذایی لابه‌لای دندان‌هایتان نمانده است.

از طرفی دندان قروچه کردن باعث شکستگی ایمپلنت در دهان بیمار می‌شود. چنین افرادی با دندان‌های خود ضربات و سایش‌های مکرری را به دندان‌های خود اعمال می‌کنند و با این کار جلوی جای گیری پایه ایمپلنت در استخوان فک را می‌گیرند. پس از دندان قروچه نکردن نیز یکی از راه‌های مراقبت از ایمپلنت است.

مراقبت درست از ایمپلنت دندان

کمبود تراکم استخوان فک

آیا کمبود تراکم استخوان فک منجر به کاهش عمر ایمپلنت می‌شود؟ پاسخ این سوال مثبت است. پایه فلزی ایمپلنت که حکم ریشه دندان را دارد، درون استخوان فک قرار می‌گیرد. چنانچه در بدن فردی تراکم استخوان فک به اندازه کافی بالا نباشد، پایه ایمپلنت شل می‌شود. دندانپزشک قبل از نصب ایمپلنت یک عکس رادیولوژی برای بیمار خود تجویز می‌کند. چنانچه تراکم یا حجم استخوان کم باشد، دندانپزشک سعی می‌کند با جراحی پیوند استخوان این کمبود را جبران کند. البته گاهی ممکن است پس از نصب ایمپلنت تراکم استخوان کاهش یابد. با این اتفاق عمر تمامی انواع ایمپلنت‌ها مثل ایمپلنت آمریکایی کم می‌شود. در چنین حالتی عملا نمی‌توانید از ایمپلنت خود استفاده کنید.

کاهش طول عمر ایمپلنت دندان

کشیدن سیگار

اولین مشکلی که سیگار کشیدن برای ایمپلنت دارد این است که مواد مضری که درون دود سیگار وجود دارند تولید بزاق را کاهش داده و موجب خشکی دهان می‌شوند. خشکی دهان احتمال پوسیدگی دندان‌های طبیعی و ایمپلنت شده افراد را افزایش می‌دهد. دومین اثر سوء سیگار کشیدن بر ایمپلنت این است که با مصرف سیگار میزان اکسیژن خون کاهش می‌یابد. پس از نصب ایمپلنت هم برای بهبود زخم درون لثه‌ها باید خون رسانی به فک بیشتر شود. در نتیجه سیگار با کاهش دادن سطح اکسیژن خون روند بهبود ایمپلنت را کند کرده و جلوی موفقیت آن را می‌گیرد.

بهتر است اگر قصد ایمپلنت دارید سیگار کشیدن را ترک کنید ولی اگر امکان ترک دائمی را ندارید، از دو هفته قبل از شروع فرآیند تا حداقل 3 ماه بعد از آن موقتا سیگار را کنار بگذارید. بعد از این 3 ماه هم بهتر است بیش از حد سیگار نکشید. امکان نصب ایمپلنت در همه شهرهای ایران وجود دارد و برای ایمپلنت دندان در مشهد نیز می‌توانید اقدام کنید.

با مراقبت مناسب (مسواک، نخ دندان، چکاپ منظم)، ایمپلنتهای دندانی میتوانند بیش از ۲۵ سال عمر کنند. نرخ موفقیت آنها پس از ۱۰ سال بیش از ۹۵٪ است، اما طول عمر دقیق به عواملی مانند سلامت لثه و سبک زندگی بستگی دارد.

منبع: www.mayoclinic.org

تخصص دندانپزشک بر میزان طول عمر ایمپلنت

تخصص دندانپزشک عمر انواع ایمپلنت‌ها و خصوصا عمر ایمپلنت آلمانی را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. به همین دلیل بهتر است درباره دندانپزشکان مختلف تحقیق کنید. کم تجربه بودن دندانپزشک در انجام ایمپلنت ممکن است با مشکلات زیر همراه باشد:

تخصص دندانپزشک بر میزان طول عمر ایمپلنت

  • استفاده از ایمپلنت بی کیفیت( درست است که این قضیه هزینه ایمپلنت دندان را در آن لحظه کاهش می دهد ولی ممکن است آسیب جدی به بدن فرد وارد کرده و بعدا هزینه‌های بیشتری بر بیمار تحمیل کند)
  • قرار دادن هر یک از بخش‌های ایمپلنت در جای نادرست
  • ضربه زدن به بافت لثه یا عصب دندان‌ها هنگام کاشت پایه
  • قرار دادن روکش دائمی ایمپلنت قبل از ادغام کامل پایه و استخوان

سن و سال شخص و تاثیر آن بر طول عمر ایمپلنت

سن و سال بیمار نیز تاثیر زیادی بر پائین آمدن احتمال موفقیت ایمپلنت می‌گذارد. افراد مسن به دلیل مبتلا بودن به بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت، اختلالات قلبی، فشار خون بالاو… و بیماری‌های استخوانی مثل پوکی استخوان شانس زیادی برای موفقیت ایمپلنت ندارند. به همین دلیل طول عمر ایمپلنت سوئیسی هنگام جای گذاری برای سالمندان بیمار با زمانی که برای افراد جوان استفاده می‌شوند، تفاوت دارد.

تاثیر سن بر طول عمر ایمپلنت

نکاتی برای افزایش طول عمر ایمپلنت

با رعایت کردن بعضی موارد می‌توانید طول عمر ایمپلنت خود را افزایش دهید. آن موارد عبارتند از:

  • رعایت غذایی: به عنوان مثال سعی کنید تا حداقل سه هفته از جویدن با دندان ایمپلنت شده خودداری کنید. پس از 3 هفته نیز اصلا خوراکی‌های سفت را با ایمپلنت نخورید.
  • پیشگیری از بروز عفونت: باید مراقب باشید دندان ایمپلنت شده شما دچار عفونت نشود. شستشو دادن دندان با دهان شویه، استفاده از مسواک‌های نرم، مصرف کامل آنتی بیوتیک‌های تجویز شده و… از جمله مهم ترین عوامل برای جلوگیری از بروز عفونت‌ها هستند.
  • مسواک زدن و رعایت بهداشت: رعایت بهداشت مهم ترین و تاثیرگذار ترین عامل در طول عمر دندان‌ها است. پس لازم است بعد از هر وعده غذایی به خوبی با نخ دندان لابه‌لای دندان‌های خود را تمیز کنید و از مسواک و دهان شویه استفاده کنید. با انجام این کارها و رعایت بهداشت به خوبی می‌توانید تا سال‌های سال از ایمپلنت خود استفاده کنید.
  • رعایت چکاپ‌های 6 ماهه: بهتر است هر 6 ماه یکبار برای بررسی سلامت کل دندان‌ها و خصوصا دندان ایمپلنت شده به دندانپزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که دندان‌هایتان سالم است. بهتر است برای چکاپ ایمپلنت به دندانپزشکی که آن را برای شما کاشته مراجعه کنید. اگر در مراحل اولیه ایجاد، عفونت ایمپلنت تشخیص داده شود، درمان آن نیز راحت‌تر است. در مقابل اگر عفونت پیشرفت کرده باشد و اصطلاحا فرد دچار پری ایمپلنتیت شده باشد، باید ایمپلنت را از دهان بیمار خارج کنند. در چنین حالتی عمر ایمپلنت‌ها از جمله ایمپلنت کره‌ای کاهش می‌یابد.
  • استفاده نکردن از اشیا نوک تیز: بهتر است برای تمیز کردن دندان‌های خود از نخ دندان و مسواک استفاده کنید و از اشیا نوک تیزی مثل خلال دندان پرهیز کنید. این اشیا ممکن است در بافت‌های اطراف دندان دچار شکستگی شده و موجب بروز عفونت یا آبسه در لثه‌های شما شوند.

افزایش طول عمر ایمپلنت

ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب است؟

از آنجایی که متوقف شدن فرآیند رشد بین سنین 18 تا 25 سالگی اتفاق می‌افتد، افرادی که در این سن قرار دارند بهتر است ایمپلنت انجام ندهند. البته متخصص ایمپلنت قبل از شروع کار رادیوگرافی‌هایی تجویز می‌کند تا صفحات رشد استخوان‌های فک را بررسی کند. اگر صفحات رشد بسته شده باشند، ایمپلنت انجام می‌شود. بعد از این سن دیگر هیچ مسئله‌ای از لحاظ سنی برای ایمپلنت دندان وجود ندارد و تنها چیزی که می‌تواند مانع شود وضعیت لثه‌ها و استخوان فک بیمار است.

ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب است؟

نتیجه گیری

ایمپلنت کردن، بهترین روش جایگزین کردن دائمی دندان‌های از دست رفته است. در این روش پایه ایملپنت با جراحی درون استخوان فک بیمار قرار می‌گیرد و پس از ادغام آنها، سایر بخش‌های ایمپلنت نیز روی پایه سوار می‌شوند. سیگار کشیدن، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، کمبود تراکم استخوان فک، سن و… از جمله مهم ترین مسائلی‌اند که موجب شکست ایمپلنت می‌شوند. با رعایت کردن بهداشت دهان و دندان بیشترین کمک را به افزایش طول عمر ایمپلنت خود می‌کنید. انجام ایمپلنت در همه سنین امکان پذیر نیست و قبل از پایان سن رشد نباید برای جبران بی دندانی از ایمپلنت استفاده کرد.

سوالات متداول

آیا بعد از ایمپلنت نیز باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کرد؟

بله. اگر بهداشت دندان ایمپلنت شده را رعایت نکنید دندان دچار عفونت شده و مشکلات جدی برای شما پیش می‌آید.

من 16 سال سن دارم میتوانم ایمپلنت انجام دهم؟

خیر. افراد زیر 18 سال نباید ایمپلنت انجام دهند.

آیا افراد مسن می‌توانند ایمپلنت انجام دهند؟

سن بالا یکی از مسائلی است که احتمال شکست ایمپلنت را افزایش می‌دهد. با این حال انجام ایمپلنت ممنوعیت ندارد.

تصویر دکتر مهدی فرخی
دکتر مهدی فرخی

موسس دندان پزشکی دُرســا

دریافت مشاوره رایگان
دریافت وقت مشاوره تخصصی

همین حالا فرم زیر را تکمیل کرده و برای دریافت یک مشاوره ی تخصصی وقت بگیرید.

درصد پیشرفت

مقالات مرتبط

8 Responses

  1. واقعا نکات مهمی گفته شده! اگر دندون ایمپلنتی می‌خواید داشته باشید، باید به بهداشت خیلی توجه کنید. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن که خیلی مهمه. تازه سیگار کشیدن هم خیلی تاثیر بدی روی ایمپلنت داره، مخصوصاً بعد از کاشت. اگر به این مسائل توجه کنید، ایمپلنت‌تون مدت‌ها براتون دوام میاره. البته به نظر میاد که این پروسه مخصوصا برای کسانی که سن بالا دارند یا مشکلات استخوانی دارند، یه مقدار پیچیده‌تر میشه.

  2. خیلی خوب توضیح داده شده که چطور می‌تونیم عمر ایمپلنت رو افزایش بدیم. من خودم اخیراً دندون ایمپلنت کردم و واقعا مراقبت ازش خیلی مهمه. مخصوصاً رعایت بهداشت و نخ دندون کشیدن رو نباید فراموش کنیم. یکی از چیزهایی که باعث خراب شدن ایمپلنت میشه، سیگار کشیدنه که حتما باید دوری کرد. امیدوارم همه بتونیم از ایمپلنت خودمون به خوبی مراقبت کنیم. ممنون از مطلب مفیدتون!

  3. واقعا جالب بود! همیشه فکر می‌کردم که ایمپلنت دندان فقط یه روش ساده هست ولی این مقاله نشون داد که چقدر مراقبت‌ها و عوامل مختلف می‌تونه روی طول عمرش تاثیر بذاره. برای من که سیگاری هستم خیلی مهم بود بدونم که چطور سیگار می‌تونه به ایمپلنت آسیب بزنه و اینکه باید بیشتر به بهداشت دندان‌ها توجه کنم. به نظر من کسی که می‌خواد ایمپلنت کنه باید به این نکات توجه کنه تا از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنه. مرسی از مقاله مفیدتون، حتما دوباره این موارد رو یادآوری می‌کنم!

  4. من مدت‌هاست که می‌خوام ایمپلنت دندان انجام بدم ولی هنوز توی انتخاب طول عمر ایمپلنت‌ها مطمئن نیستم. می‌خواستم بدونم که آیا مراقبت‌های خاصی باید انجام بدم که ایمپلنت‌ام بیشتر عمر کنه؟ مثلاً برای افراد سیگاری مثل من، چطور میشه طول عمر ایمپلنت دندان رو بیشتر کرد؟ ممنون میشم راهنمایی کنید!

  5. من قصد دارم ایمپلنت دندان انجام بدم ولی هنوز کمی در مورد طول عمرش و مراقبت‌هاش شک دارم. برای من که سیگاری هستم، آیا نکات خاصی برای مراقبت از ایمپلنت وجود داره که بتونه عمرش رو بیشتر کنه؟ مثلا بعد از کاشت باید چطور از دندان مراقبت کنم که دچار مشکل نشه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

  6. منم قصد دارم ایمپلنت انجام بدم، ولی یکی از نگرانی‌های من اینه که چطور میشه مطمئن شد که ایمپلنت برای مدت طولانی باقی می‌مونه؟ مثلا من خودم سیگار می‌کشم، آیا با این شرایط طول عمر ایمپلنت کم میشه؟ آیا راهی هست که با این وضعیت هم ایمپلنت دوام بیشتری داشته باشه؟ واقعاً برام جالب بود که این همه فاکتور می‌تونه تاثیر بذاره! ممنون می‌شم راهنمایی کنید.

  7. خیلی مقاله خوبی بود! من تازه به فکر ایمپلنت افتادم و خیلی برام سوال بود که چطور میشه عمر ایمپلنت رو زیاد کرد. مخصوصاً برای کسی که سیگار می‌کشه مثل من. واقعاً تاثیر سیگار رو فهمیدم که چقدر می‌تونه ضرر داشته باشه. آیا راهی وجود داره که حتی با سیگار کشیدن بتونیم طول عمر ایمپلنت رو بیشتر کنیم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.

  8. سلام، خیلی مفید بود این مقاله! فقط یه سوال دارم، اگر کسی سیگار بکشه ولی از قبلش مراقبت‌های مربوط به ایمپلنت رو کامل انجام بده، باز هم ممکنه ایمپلنتش دچار مشکل بشه؟ چون من خودم سیگار می‌کشم و می‌خواستم بدونم اگر رعایت کنم آیا تاثیرش خیلی کمه یا نه.
    ممنون میشم جواب بدید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات شما با موفقیت ثبت شد

بزودی کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت

مشاوره رایگان ایمپلنت دندان

جهت تماس با کارشناسان فرم زیر را تکمیل بفرمایید